Wat vinden internationale experts van Lean en continu verbeterende teams?

27jan10

Spannend: in juni en augustus 2010 bezoek ik een tweetal academische congressen om mijn eerste resultaten te toetsen bij internationale experts van Lean en continu verbeteren. Dit zijn twee mooie mijlpalen, want: congrespresentaties = officiële feedback = verbetering resultaten = grotere kans op publicatie in een academisch tijdschrift met hoge impact in de academische wereld en het veld.

Voordat ik over circa vier jaar officieel mag promoveren is het de – ongeschreven – regel dat je ten minste drie academische publicaties hebt, of in elk geval in een laatste verbeterronde bij de redacteur zit. Dit wordt gezien als een soort kwaliteitskeurmerk voor je onderzoek: als het is gepubliceerd, is het onderzoek regelmatig kritisch bekeken en zijn de stukken waarschijnlijk sterker en grondiger. Beide congressen zijn dus een uitgelezen kans om te werken aan mijn ‘academische CV’.

Waar ga ik heen in 2010?
• In juni bezoek ik het congres van de European Operations Management Association. Interessant aan dit congres is hun onderzoeksgroep over Lean Service én hun aansluitende training-tweedaagse speciaal voor internationale promovendi. Voor beide evenementen van dit congres heb ik me officieel aangemeld. In februari hoor ik of ik daadwerkelijk wordt toegelaten en mijn onderzoek in Portugal mag komen presenteren.
• Het tweede congres vindt plaats in augustus en is een must voor elke organisatiewetenschapper: Academy of Management. Dit is een hét jaarlijkse congres over alles wat met management te doen heeft, zo’n 10.000 academici komen dit jaar bijeen in Montréal. Nuttig en inspirerend zijn vooral de onderzoeken die gepresenteerd worden in de onderzoeksgroepen Organizational Behavior, Operations Management en Organizational Development & Consultancy. Daarnaast worden voorafgaand aan het officiële congres talloze workshops en trainingen georganiseerd. In maart hoor ik of ik ben geaccepteerd.

Kortom, een aantal inspirerende reizen voor de boeg dus! Om een indruk te geven van een presentatie op een academisch congres hieronder een foto van een presentatie die ik in juni 2008 gaf in Singapore, over Lean leiderschap.No Responses Yet to “Wat vinden internationale experts van Lean en continu verbeterende teams?”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: