“Eckart’s Notes” – Eckart Wintzen

13okt10

Deze volgeschreven Moleskine boeit vanaf de kaft tot de laatste lege notitiepagina’s. Eckart Wintzen beschrijft op eigenzinnige wijze de basisprincipes van zijn succes: BSO. Door de combinatie van vorm en schrijfstijl leest het alsof je het boek persoonlijk van hem overhandigt krijgt. Een nuchter boek over ‘het nieuwe organiseren’.

In het kort:
BSO is in enkele jaren tijd uitgegroeid van eenmanszaak tot internationale ICT adviesorganisatie. In ABC-vorm beschrijft Wintzen de bouwstenen van BSO, o.a.: celdeling, discipline in het navolgen van standaarden en het laag leggen van beslisbevoegdheid. Elke ‘cel’ (maximaal 65 medewerkers) is bijvoorbeeld zélf verantwoordelijk voor het:

  • realiseren van winst;
  • aantrekken van talent, en
  • opbouwen van klantrelaties.

Een omgeving die professionals stimuleert om zelf te denken en doen.

Wat vind ik ervan?
Een feestje om te lezen! Titels als ‘Fouten, de zegening van’ en ‘Dubbel werk, angst voor’ vragen om doorlezen. Door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen.
De BSO-formule van standaardisatie en vrijheid spreekt me aan. Mede daardoor is het verhaal vaak herkenbaar. Gelukkig is er soms toch een verrassing. Bijvoorbeeld het hoofdstuk ‘Zeepkist, de: Effectiever dan een microfoon’: een must-read voor elke manager.

Mijn eindoordeel:
Mocht je binnenkort een weekend tijd over hebben, laat je dan eens meevoeren in ‘hoe het ook kan’. Ook al ben je niet van plan een BSO-kloon op te zetten, dit boek is relevant voor iedereen die organisaties wil verbeteren.No Responses Yet to ““Eckart’s Notes” – Eckart Wintzen”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: