Auteur

Wie zit er achter deze blog?
Mijn naam is Desirée van Dun. Ik ben Assistant Professor Change Management & Organizational Behaviour aan de Universiteit Twente. Mijn onderzoek richt zich op het bereiken van Behavioural en Operational Excellence binnen verschillende sectoren. Voor mijn veldonderzoeken maak ik gebruik van zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden, met speciale aandacht voor high-tech methoden als video-observatie en fysiologische metingen middels wearables.

Ik ben van nature nieuwsgierig en altijd bezig met waar het beter kan. Dit kan ik goed gebruiken in mijn onderzoek naar leiderschap, teamwerk en teamprestaties in grote organisaties. Nog mooier wordt het als ik die kennis ook kan toepassen om managers, hun MT’s en medewerkers op de werkvloer te helpen hun “Lean gedrag” te ontwikkelen en daarmee hun prestaties te verbeteren.

Nadat ik in maart 2008 ben afgestudeerd als Bedrijfskundige Master of Science (Universiteit Twente), ging ik als adviseur aan de slag bij House of Performance. Hier heb ik 10 jaar met een veelvoud aan managers, teams en organisaties gewerkt om mensen te laten excelleren. Gedurende een aantal jaren heb ik daarnaast part-time mijn promotieonderzoek aan de Universiteit Twente uitgevoerd. Deze heb ik op 11 december 2015 met een mooie cum laude afgerond. Meer informatie over mijn professionele achtergrond kun je vinden via LinkedIn, ResearchGate en in mijn academisch Curriculum Vitae.

Naast onderzoeker en adviseur spreek ik ook regelmatig op praktijkcongressen zoals de internationale European Lean Educators Conferentie, de e-Health Convention en het jaarlijkse Lean in de Zorg congres.

Mijn motivatie
Toen ik in september 2007 voor het eerst kennismaakte met ‘Lean’ was ik direct gefascineerd over de toepassing van een – van oorsprong – set productieprincipes bij talloze vooraanstaande Nederlandse dienstverleners. In het kader van mijn toenmalige onderzoek naar Lean leiderschap heb ik geluisterd naar mensen uit verschillende grote ‘Lean organisaties’ en in diverse posities, vele werkvloeren bezocht, vergaderingen gefilmd en presentaties gegeven op diverse internationale congressen.

Dit onderzoek zette ik voort met operationele teams die hun werkwijze en producten/diensten continu en stapsgewijs verbeteren; en die hier ook resultaat mee bereiken. Op deze blog houd ik je op de hoogte van mijn meest recente praktische én theoretische inzichten en nodig ik je uit vooral te reageren op mijn blogs, artikelen, etcetera. Onder de tab Onderzoek vind je meer informatie over de onderzoeksopzet.

Contact
Wil je meer weten over dit onderzoek? Ik beantwoord graag jouw vragen, dus schroom niet me te mailen, bellen of via Twitter op te zoeken.

e-mail: d.h.vandun [at] utwente.nl
tel.: +31(0)6 5372 6754
Twitter: @dvandun
LinkedIn: desireevandun
ResearchGate: Desirée van Dun

 


%d bloggers liken dit: